|   Volg ons: Facebook LinkedIn Twitter Instagram   |  LISA  |  
Nieuwsoverzicht
CLUB

13-1-2021
Verslag 1e keer oud papier ophalen in 2021
 
Sinds jaar en dag wordt het oud papier in Nieuw-Vennep opgehaald door vrijwilligers van vier verenigingen: SV DIOS, VVC, MHC de Kikkers en TV Nieuw Vennep. Nieuw dit jaar is dat er slechts 1 keer per maand papier wordt opgehaald. 1 keer in Getsewoud en 1 keer in het oude dorp. 

Voor Kees Bus, een van de drijvende krachten achter GOPA (gezamenlijke oud papier acties) was de grote vraag of de inwoners van Nieuw-Vennep het papier wel zo lang gaan bewaren? Afgelopen zaterdag is er voor het eerst oud papier opgehaald volgens het nieuwe schema en Kees doet openhartig verslag van de eerste ophaalactie. 


Verslag van Kees Bus
Er was vooraf wel enige spanning bij het bestuur en de chauffeurs van GOPA, hoeveel zou er in de eerste week van 2021 worden opgehaald aan oud papier. Hebben de inwoners onze oproep in het Witte Weekblad en Facebook gelezen om het oud papier wat langer vast te houden, nu we nog maar één keer per maand ophalen in het oude dorp en in Getsewoud. 

De eerste grote verandering is dat we nu met 6 vrachtwagens rijden in plaats met 5 wagens. Waar we voorheen met 10 vrijwilligers het oud papier ophaalden, zijn we nu met 12 vrijwilligers per keer. We hopen dat we zo meer papier kunnen ophalen met een extra wagen en onze ophalers netjes op op tijd klaar zijn. We hebben de rayons aangepast, en dit heeft de eerste keer wel tot wat problemen geleid. Later vertel ik hier meer over. 


34.000 kg opgehaald, 1e keer was even wennen

De opbrengst van deze week was 34.000 kg. Dit is ruim 6.000 kg minder dan bij twee keer per maand ophalen. Op zich zijn wij hier niet ontevreden over. We waren toch iets later klaar dan gepland, normaal ben je om 13.00 uur klaar en nu was dit om 13.30 uur. 

Ook de chauffeurs moesten wennen aan de nieuwe rayonindeling. Elke chauffeur had vooraf een routekaart gekregen. Helaas ging het niet helemaal goed. De chauffeurs waren al weer terug bij Nijssen toen er bericht kwam van de bewoners van de Zwattingburen dat er niet was opgehaald. Ook een deel van het van Haeringenplantsoen, Spoorstraat en de Venneperstraat waren vergeten. Al het papier is alsnog opgehaald. Kortom, het was even wennen de eerste keer en de volgende keer gaat het ongetwijfeld goed. 

Wij hopen dat onze leden het papier wat langer vasthouden, zodat wij het nu 1x per maand mee kunnen nemen. Het is voor de vereniging een onmisbare inkomstenbron, vooral in deze moeilijke financiƫle tijden voor de verenigingen.

Kees Bus


Link naar ophaalschema teams MHC de Kikkers 2021

 25-6-2020
Half jaar schema oud papier ophalen
 
Wij hebben voor het komende half jaar - vanaf 4 juli tot en met eind december - alle jeugd en junioren teams ingedeeld voor het oud papier ophalen. Dit zijn volledigheidshalve de nieuwe teams. 

Het schema is bijgevoegd, en hierdoor weet je ook meteen wanneer je team is ingedeeld. Elk team levert drie personen aan. De derde persoon is de back up, mocht onverhoopt een van de twee lopers niet beschikbaar zijn.

In principe komt elk team één tot twee keer per jaar aan de beurt. In dit schema zijn alle teams voor het komende jaar ingedeeld. 

De planning staat vast. Mocht je willen ruilen, dan staat het je vrij om  dit zelf te regelen met een ander team en dit te melden aan [email protected]

Hierbij nog alle informatie op een rij. 
- starten om 9.10 uur bij SV DIOS. Graag even melden bij de kantine
- het is rond 13.00 uur afgelopen
- neem een gekleurd hesje (ANWB hesje) en handschoenen mee
- er is voldoende gelegenheid om 1,5 m afstand te houden tot elkaar
- we hebben nog een mooi filmpje met wat achtergrondinformatie https://bit.ly/oud-papier


 


Sponsors
 
Get it on Google Play