|   Volg ons: Facebook LinkedIn Twitter Instagram   |  LISA  |  
Trimhockey 
Altijd al willen leren hockeyen? Trimhockey is geschikt om je op een leuke ontspannende manier kennis te laten maken met hockey. Herken jij je in het volgende? Kom drie keer meetrainen om te kijken of dit trimhockey iets voor jou is!
Veel ouders van hockeyende kinderen willen meer weten van het spelletje en willen ook graag wat meer aan sport doen. Dit is mogelijk ook al heb je totaal geen speelervaring met hockey. Daarnaast zijn er volwassenen die ooit gehockeyd hebben maar door omstandigheden gestopt zijn. Vaak omdat de vaste verplichting van iedere zondag spelen te veel werd. Om toch regelmatig te kunnen hockeyen is trimhockey ontstaan, wat buiten elke competitie verbanden van de KNHB wordt gespeeld. Trimhockey is tevens de snelst groeiende tak binnen de KNHB.

Voor wie
Ben jij iemand die het hockeyspel wilt leren of wil je op een vrijblijvende manier je hockeykunsten onderhouden. Bij de Kikkers vind je een gemengde groep trimmers, zowel dames als heren, en de groep bestaat uit beginners tot meer gevorderde leden vanaf 30 jaar. Of ben jij 18-29 jaar en wil je graag de hockey beginselen onder de knie krijgen zonder gelijk in een team ingedeeld te worden, je kan dan starten bij de trimgroep en eventueel doorstromen naar een vast team als je daar aan toe bent.

Trimhockey bij de Kikkers
De trimhockeygroep van de kikkers bestaat uit een enthousiaste groep hockeyers met verschillende niveaus. Op dit moment bestaat de groep uit ongeveer 30 mensen. Regelmatig mogen we nieuwe mensen verwelkomen, maar helaas stoppen de mensen ook weleens. De trimmers krijgen training van een enthousiaste heren 2 speler. 
De trainingen zijn zeer gevarieerd en we verwachten dat iedereen enthousiast en naar kunnen meedoet. De training wordt gegeven op:
Maandag van 20:00 – 21:30
Daarnaast doet er een grote groep mee aan de Fairgame trimcompetitie en is er de mogelijkheid mee te doen aan toernooien die speciaal voor trimhockey georganiseerd worden. Deze competitie en toernooien zijn geen verplichting en per keer kan je de afweging maken om wel of niet mee te doen. 
In de vakanties en de winterstop is het mogelijk lekker door te blijven hockeyen, ondanks dat er dan niet altijd een trainer is, is er altijd wel een groepje dat lekker een partijtje komt spelen.  


Hoe ziet de training eruit?
De trimhockeytraining ziet er hetzelfde uit als een gewone training:
de warming-up (evt. aangevuld met conditietraining)
het oefenen van hockeyvaardigheden
de afsluiting: het spelen van een partijtje hockey
de cooling-down
Tijdens de oefeningen en het partijtje zal de trainer de groep en /of het individu van de nodige aanwijzingen voorzien.

Fairgame competitie
De fairgame competitie is een competitie tegen andere trimhockeyteams uit de regio. De wedstrijden zijn gemiddeld één keer per maand op maandagavond. Per keer kan je aangegeven je meedoet. Deze competitie houdt rekening met het verschil in niveaus binnen de teams en de belangrijkste regel is dan ook fairplay, oftewel op een leuke, gezellige en vooral veilige manier hockeyen. Na de wedstrijd sluiten we de avond met beide teams af onder genot van een hapje en een drankje. De wedstrijden zijn afwisselend bij de Kikkers of bij de tegenpartij. Ook wordt er halverwege het seizoen (november of december) het zeer geliefde Glühweintoernooi georganiseerd door de Reigers. Het seizoen wordt afgesloten met een slottoernooi. 
Om de wedstrijden veilig te kunnen spelen moeten de basistechnieken eerst in voldoende mate beheerst worden en moet je op de hoogte zijn van de spelregels. Dit zijn voorwaarden om aan wedstrijden deel te nemen!

Kosten en aanmelden?
Onder het kopje "Lidmaatschap” vind je ook een onderdeel "Contributie". Daar vind je de actuele gegevens omtrent de jaarlijkse contributie en het eenmalige inschrijfgeld. 

Lijkt het je leuk? Stuur dan als eerste even een mailtje met je gegevens en eventuele ervaring aan [email protected]. We kijken dan samen even in welke groep jij het beste kunt starten


Contact
Voor meer informatie kunt u een email sturen naar [email protected]
 
Sponsors
di 18 Juni  08:30 - 16:00
Sportservice sportdag
za 7 September  09:00 - 23:00
Kikker off
za 7 September  10:00 - 23:00
Kikker off
Get it on Google Play