|   Volg ons: Facebook LinkedIn Twitter Instagram   |  LISA  |  
Resultaten trainer/coaches betrokkenheidsonderzoe...
14-6-2023
|

Vanuit het Bestuur is eerder dit seizoen de wens geformuleerd om meer inzicht te krijgen in hoe de vereniging trainer / coaches kan binden en behouden voor de club. Hiervoor is er onder de vrijwilligers van de club de werkgroep Werving & Behoud Trainers/ Coaches in het leven geroepen, bestaande uit Aldwin Langeveld, Sacha Mosch en Indira van Slooten. De werkgroep heeft een trainer / coaches betrokkenheidsonderzoek uitgevoerd, aangevuld met een aantal verdiepingsinterviews met de trainers en technische staf. Het onderzoek is afgerond en de resultaten zijn inmiddels gedeeld met het Bestuur. En langs deze weg delen we de resultaten graag met de trainers, leden en ouders.

Resultaten

·De trainers en trainer / coaches zijn tevreden (cijfer 8) over hun werk als trainer bij de club. Wat hen vooral motiveert als trainer is om kinderen wat te leren en te zien hoe zij zich door ontwikkelen in de hockey.

·Op dit moment zijn er geen relevante issues wat het behoud van trainers betreft.

·Een hogere vergoeding is volgens de huidige trainer / coaches mogelijk een reden om langer te blijven.

 

Verbeterpunten

·Begeleiding vanuit de technische staf kan beter, niet iedereen weet wie zijn Technisch Coördinator is.

·De trainers zijn niet allemaal bekend met het technisch opleidingsplan en hier is er ruimte voor de technische staf om hen hier beter over te informeren.

 

Aanbevelingen

·Dit is de eerste keer dat er een trainer / coaches betrokkenheidsonderzoek is uitgevoerd. Aan het Bestuur is het advies gegeven om elke 2 jaar een betrokkenheidsonderzoek uit te voeren onder de trainer / coaches.

·Overweeg een wervingsactie voor potentiële trainers bijvoorbeeld via een open dag of meeloopdagen zodat er laagdrempelig kennis kan worden gemaakt met wat de rol van trainer / coach eigenlijk inhoudt.

·Overweeg een exitgesprek met elke trainer / coach die stopt zodat helder wordt waarom zij stoppen.

·Overweeg om het salarishuis voor trainer / coaches te herzien, zoals meer differentiatie qua vergoeding op basis van ervaring en verantwoordelijkheden.

 

De resultaten van het onderzoek zijn gedeeld met het Bestuur. Mochten er nog vragen zijn, stuur gerust een bericht naar de werkgroep via [email protected].


terug naar vorige scherm
Gerelateerd Nieuws
20-5-2024  |  Technische zaken
13-5-2024  |  Senioren
13-5-2024  |  Senioren
Sponsors
za 25 Mei  20:00 - 23:00
Fout & Goud
za 1 Juni  12:00 - 23:00
Kikker Out Seizoens afsluiting 2023/2024
zo 2 Juni  12:00 - 23:00
Kikker Out Seizoens afsluiting 2023/2024
do 6 Juni  07:00 - 23:00
Verkiezingen Europees Parlement
Get it on Google Play